Förbättra Ditt Herrmode

Har du, som många andra män, svårt att bry dig om mode, klädstil, outfits och liknande strunt? Förståeligt, det är vanligt att män bara slänger på sig första bästa outfit och går på bekvämlighet före estetik.

Dagens inlägg handlar inte om att ändra på det, utan att ge dig några tips för att enkelt förbättra ditt herrmode utan vidare insats.

Ibland kan en liten detalj hjälpa eller förstöra för dig, små detaljer som du inte tänker på men som får kvinnor att avsky din klädstil vid första anblick.

  1. Vita strumport, alltid

Det enklaste men vanligaste misstaget män gör när dom plockar ihop en outfit är att bära mörka strumpor med ljusa skor.

Detta är ett stort no-no och kan till och med se lite barnsligt ut. Strumpor är funktionella och ska inte sticka ut, utan endast smälta in med resten av outfiten. Vita strumpor på svarta skor funkar absolut och du kommer aldrig att “förstöra” ditt herrmode med vita strumpor!

Du kan med fördel rensa ur din garderob och köpa upp ett lager av endast vita strumpor. Korta på sommaren, långa och tjocka på vintern.

2. Designer-kläder?

Versace, Gucci, Fendi, Louis Vuitton, osv osv. Fina märken med (oftast) fina kollektioner. Däremot finns det en gränsdragning att göra för att inte råka glida in på den töntiga delen av herrmode.

Du kan absolut gå klädd topp till tå med designer-mode men risken finns att alla märken får dig att se ut som en vandrande reklampelare. Inte bara det, överdriver du med märkeskläderna kan folk få intrycket att märkena är fake, vilket motarbetar syftet lite.

Det finns två sätt att hantera designerkläder;

  1. Köp diskreta (men snygga märkeskläder). Med det menar jag inte att dom inte får sticka ut, men du väljer alltså kläder som INTE har ett enormt märke över hela plagget. Låt kvalitén tala för sig själv.

2. Begränsa antalet designer-plagg. Välj t.ex. ett designer-bälte som du matchar med ett par designer-skor och sedan “vanliga” plagg för resten av outfiten. På detta sätt låter du uppmärksamheten riktas till dina utvalda plagg utan att det blir för skrikigt.

3. Passform

Baggy, slimfit eller skinny? Det finns en uppsjö av olika passformer och ingen är “bättre” än den andra. Det handlar om hur du matchar passformen med just din kroppsform.

Du vill t.ex. inte ha en t-shirt som har tighta ärmar om du inte har muskulösa armar, eller tight runt midjan om du har en stor kagge.

Det är inget fel på en lite mer baggy stil om du är överviktig, det är både bekvämt och framhäver din ram istället för ditt underhudsfett.

Däremot är passformen ett sätt att framhäva delarna av din kropp som du är stolt över, har du snygga ben kör du såklart shorts på sommaren och någon tightare byxa/jeans på vintern.

Var inte heller rädd för att blanda mellan passformerna. Ett par slimfit/skinny jeans tillsammans med en stor dunjacka på vintern? Kan funka. En oversized collegetröja med ett par åtsittande byxor? Kan funka!

För att avsluta denna punkt; följ inte alltid herrmodets flugor. Bara för att det är inne med slimfit just nu betyder det inte att det kommer passa DIG! Försök att lära känna din kropp och vad som passar på just dig, tycker du att ett par baggy jeans känns rätt så är det rätt stil för dig!

4. Färg-matchning?

Vi kör en snabb, enkel färgmatchning för dummies. Som vi redan nämnt är svarta strumpor på ljusa skor ett stort misstag många gör, likaså att bära en hel outfit i samma färg (funkar sällan).

Om du vill vara helt säker på att få till en bra färgmatchning håller du dig borta från skrikiga färger som gul, ljusblå, ljusgrön, rosa osv. Håll dig till vitt, grått, svart och mörkare nyanser av grön och blå.

Sen kan du matcha olika delar av outfiten med varandra utifrån färg. T.ex. svart bälte med svarta skor, mörkblå byxor med mörkblå jacka eller vit t-shirt med vit mössa. Försök att hålla din outfit till 3 färger om du inte medvetet går för en färgglad och skrikig look.

Alltså, håll dig till enkla färger och matcha plagg med varandra utifrån färg!

5. Val av skor/sneakers

Finskor, sneakers eller sandaler? Ibland är det svårt att välja vilken typ av sko som lämpar sig bäst, dels för tillfället och dels för outfiten.

Det är svårt att alltid träffa rätt och jag själv har gjort mig skyldig till damma av finskorna när det hade räckt med sneakers, eller vice versa.

Det bästa tipset jag kan ge dig som läser är att skaffa 2 par fräscha och stilrena sneakers; ett par vita och ett par svarta. Se till att de är bekväma men även att de inte har några stora märken (typiskt sneakers) eller är smutsiga. Matchar man outfiten rätt kan man nästan alltid komma undan med ett par snygga sneakers!

När det kommer till skor är det inte superviktigt att köpa den coolaste modellen, detta av två anledningar;

a) Bekvämligheten är aldrig viktigare än när du väljer skor, köper du ett par skitsnygga men obekväma har du lagt upp för katastrof.

b) Med just skor räcker det oftast att de är bra matchade med resten av outfiten och inte är smutsiga, mer behövs inte.

Så tänk på det när du väljer/köper skor, om du inte redan har en crazy stil så behöver du inte börja från tårna!

Det var allt för dagens inlägg, hoppas du fått någon nytta av dessa tips!
Lycka till!

/E.M

admin