Ragga På Krogen

Testar du lyckan i nattlivet utan att hitta den? Krogmiljön kan vara komplicerad och svår att förstå sig på, här kommer 3 enkla tips för ett bättre krogragg!

  1. Skippa replikerna

“Står du här och smular kexet?”, nej det gör hon inte, och hon blir garanterat inte våt i trosorna av din förberedda one-liner!

Du behöver ingen replik för att prata med någon du är intresserad av, det räcker med att säga hej. Hälsa som en vanlig människa och följ upp med en fråga, komplimang eller något kul som faller dig på.

Öva inte in något utan gå på känsla, det funkar bäst när det kommer till att ragga på krogen. Vid skarpt läge kan du hålla käften och kommunicera med både kroppsspråk och ögonkontakt.

2. Kom in i gruppen

En tjej på krogen är i hundra procent av fallen INTE där själv. Det räcker inte med att du kommer överens med henne, kompisgänget måste acceptera dig också.

Det klassiska misstaget många gör när de raggar på krogen är att strunta i gruppen helt och hållet. Detta gör dem mindre benägna att släppa iväg sin vän på ett ONS med dig då du är en total främling.

Börja med att presentera dig för hennes vänner och prata en stund med dem istället för ditt ragg, bygg upp lite tillit. Visa att du inte är ett weirdo som bara är ute efter att ligga med deras vänner, utan en vanlig kille som minglar på krogen.

Blir du accepterad av hennes vänner är chansen stor att de uppmuntrar henne att lära känna dig istället för den klassiska “cockblocken”.

3. Känn av situationen

Du behöver inte skanna henne som en terminator, men det finns en del info som kan vara bra att ha:

Bor ni nära varandra? Har hon pojkvän? Ska hon på efterfest senare? Vem är hon här med?

Vet du lite mer om logistiken blir det enklare att förhålla sig till situationen, det kanske är bäst att ta hennes telefonnummer ikväll. Eller så är hon bara här över helgen, då är det lika bra att ragga 100%igt direkt, etc.

Fråga förbigående om hennes planer för kvällen och samla lite info utan att verka creepy. Bestäm dig sedan med hjälp av detta vad ditt nästa steg är.

Följ dessa tips för att bli en bättre raggare på krogen, och glöm inte att ha kul!

Bonustips: Skippa fyllan

Det är klart du ska dricka några öl när du är på krogen, det förhöjer stämningen. Det du ska akta dig för är överdriven fylla, detta är aldrig till din fördel när du raggar på krogen.

Att vingla, sluddra och inte få upp kuken är knappast till din fördel. Försök dricka med måtta och undvik shots av alla slag.

admin